BAYBORAT C (OLGUNLAŞTIRICI)
Et ürünleri için olgunlaştırıcı katkı maddesidir.
Kullanım avantajları:
- Et ürünlerinde kendine özgü tipik bir tat kazandırır.
- Sucuk ve diğer fermente et ürünlerinde fermentasyonu sağlar.
- Pişirme sırasında Maillard reaksiyonuna girerek ve karamelizasyona uğrayarak renk oluşumunda etkili olur.
- Fermente ürünlerde asidik ortam oluşturma suretiyle bakteriostatik etki gösterir.
- İçeriğindeki antioksidant sayesinde işlenmiş ve pazara arz olunmuş ürünün renk açılımını ve yağ oksidasyonunu da belirli ölçüde engellemektedir.
Ürünün içeriği:
Maltodextrin, Dextroz, Sodyum askorbat
Kullanım şekli ve miktarı:
Kuterleme işleminde, nitritli tuz ve fosfat ilavesinden sonra ilave edilmelidir.
Ambalaj:
20 kg’lık orijinal ambalajlarda.