Jambon

PİLİÇ ve DANA JAMBON KOMBİ

Nitrit haricinde jambon üretim teknolojisinde kullanılması gereken tüm katkı maddelerini gıda kodeksine uygun oranlarda içeren kullanıma hazır jambona özgü baharat karışımıdır.

Kullanım avantajları:

  • İşgücü ve zamandan tasarruf
  • Stok kalemlerinin azaltılarak stok maliyetinin düşürülmesi.
  • Hammadde çeşitliliğinin azalmasıyla, hammadde firelerinin azalması
  • Yanlış ve eksik tartım gibi eleman dalgınlığı ve dikkatsizliğinden kaynaklanan hataların minimuma indirilmesi.
  • Toz baharatların yanı sıra baharat ekstraktlarının da kullanılmasıyla ağızda daha kalıcı ve zengin his bırakması.
  • Baharat ekstraklarının ve baharatların dengeli ve homojen dağılımı
  • Mikrobiyal kontaminasyonun azalması
  • Üründe hem tat ve lezzet; hem de yapıda standart bir kalitenin sağlanması.

Ürünün içeriği:
Sodyum polifosfat, Sodyum eritrobat, Şeker grupları, baharat ve baharat ekstraktları

Kullanım şekli ve miktarı:
Kombi salamura suyuna yavaş yavaş yedirilir. Bu salamura suyu ete enjeksiyon veya tumber yöntemi ile yedirilir. Kombi dışında ilave edilmesi gereken su, buz tuz ve nişastadır. İsteğe bağlı olarak soya da kullanılabilir.

Not:
Talep halinde firmanın isteğine uygun özel baharat formülasyonları yapılmaktadır.

Jambon Kombi