Bayborat C

BAYBORAT C (OLGUNLAŞTIRICI)

Et ürünleri için olgunlaştırıcı katkı maddesidir.

Kullanım avantajları:

  • Et ürünlerinde kendine özgü tipik bir tat kazandırır.
  • Sucuk ve diğer fermente et ürünlerinde fermentasyonu sağlar.
  • Pişirme sırasında Maillard reaksiyonuna girerek ve karamelizasyona uğrayarak renk oluşumunda etkili olur.
  • Fermente ürünlerde asidik ortam oluşturma suretiyle bakteriostatik etki gösterir.
  • İçeriğindeki antioksidant sayesinde işlenmiş ve pazara arz olunmuş ürünün renk açılımını ve yağ oksidasyonunu da belirli ölçüde engellemektedir.

Ürünün içeriği:
Maltodextrin, Dextroz, Sodyum askorbat

Kullanım şekli ve miktarı:
Kuterleme işleminde, nitritli tuz ve fosfat ilavesinden sonra ilave edilmelidir.

Ambalaj:
20 kg’lık orijinal ambalajlarda.