BAYBAL (Koruyucu Katkı Maddesi)
Et ürünlerinde mikrobiyel gelişmeleri engelleyerek, ürünlerin raf ömrünü uzatıcı, oksidasyonla renk kararmasını önleyici bir toz katkı maddesidir.
Kullanım avantajları:
- Nötr tada sahip olduğu için üründe herhangi bir lezzet kaybı yaratmaz.
- Ağırlık kayıplarını azaltır
- Antioksidatif etkisiyle ürünün doğal rengini korur.
- pH’yı düzenler.
Ürünün içeriği:
Sodyum asetat (E 262), Sodyum sitrat (E 331), Sodium L- Ascorbat (E 301), L – Askorbik asit (E 300)
Kullanım şekli ve miktarı:
Dolum sonrası uygulanmak istenirse, % 10’luk solüsyon (30°C’lik 10 İt suya 1 kg Baybal katılır) hazırlanarak, daldırma yöntemi uygulanır.
Ambalaj:
1 kg’lık ambalajlarda.